Nasze miejsce w fabule Fairy Tail

Jeszcze przed narodzinami głównych bohaterów z mangi i anime powstał nowy świat, którym władały smoki. Ludzie żyli w niepokoju, ryzykując życiem na każdym kroku. Nadszedł jednak moment kiedy zaczęły powstawać magie. Rozprzestrzeniały się powoli, aż objęły cały glob.

Utrzymania pokoju podjął się mag, posiadający posłuch na całym świecie. Był to człowiek o imieniu Miyaguchi. Podzielił on gildie na mroczne, a także stworzył kodeks zakazujący otwartych walk między gildiami. Rozpoczął także poszukiwania zdolnych magów, z którymi pragnął założyć Radę Magii, pilnującą porządku i ładu. Czy znajdą się tacy? Czy równowaga jest możliwa kiedy na świecie jest tylu zdeterminowanych ludzi, chcących zrealizować swoje sny i marzenia? Czas pokaże... Jednak ty możesz zmienić biegi tej historii, przekonaj się o tym odwiedzając Mage Guild Wars!

Brak bonusu

Własny strażnik

post #1

Własny strażnik

Rolą Mistrza Gry jest przede wszystkim budowanie fabuły forum w oparciu o czynności jakie podejmują Gracze w tak zwanych misjach bądź większych wydarzeniach fabularnych. Z racji tego, że świat MGW nie jest zamkniętą księgą, za pomocą której wiadomo co się stanie, bądź co się stało, zdecydowaliśmy że władza jaką daje możliwość kreowania tegoż uniwersum nie będzie dostępna dla wszystkich. A przynajmniej nie od razu. Decyzja taka została podyktowana głównie z powodu skomplikowanej mechaniki jaka obowiązuje na MGW i z racji tego, że zasady te ciężko przyswoić nowym graczom. Dlatego też wykorzystujemy to jako pewnego rodzaju mechanizm bezpieczeństwa, który pozwala nam jako Administracji zaoszczędzić trochę czasu i umożliwić Użytkownikowi zapoznanie się z najważniejszą mechaniką w swoim własnym czasie. Niniejszy post służy do składania podań o przyznanie własnego konta Mistrza Gry, co z kolei oznacza automatyczne wstąpienie do grona osób, które mają prawo kreować razem z Administracją świat MGW i decydować o jego losach.

Code:
1. Jak bardzo znasz mechanikę forum: (opisz co sprawiało Ci największe problemy, co zostało przyswojone bardzo szybko, a czego jeszcze nawet ruszyłeś/aś)
2. Czy masz doświadczenie z podobną mechaniką jaka obowiązuje na MGW: (czy spotkałeś/aś się z podobną mechaniką jaka panuje na MGW na innym forum i czy sprawiała jakieś problemy)
3. Jak wygląda u Ciebie kwestia z fabułą forum: (kwestia trochę ogólna, ale chodzi o to by opisać jak się czujesz w obecnej warstwie fabularnej forum, czy wszystko jest zrozumiałe, a także czy masz pomysły jak można ją rozwinąć sprawiając by gra była jeszcze ciekawsza)
4. Odnośniki do przeprowadzonych misji testowych: (należy wstawić linki do podsumowań misji testowych, które znajdują się w recepcji, zgodnie z zasadami opisanymi tutaj)
5. Czy myślisz, że dasz radę przeprowadzić większe wydarzenie, dla dużej liczby graczy: (odpowiedź może być prosta, a może też zawierać wszelkie wątpliwości jakie towarzyszą Ci, a związane są z działaniem mechaniki forum czy prowadzenia misji, czy czymkolwiek)

Dodatkowe informacje:
  • Część Graczy zwolniona jest z odbycia przymusowych misji, które wymagane są we wzorze. Tyczy się to wyłącznie osób, które grały i prowadziły misje w starszych odsłonach forum.
  • Nazwa konta własnego strażnika nie podlega zmianie i przyjmuje następującą formę: Strażnik [Nazwa użytkownika] (bez nawiasów kwadratowych).
  • Podania należy składać pod tym postem, oceniane są przez Administrację i aktualnych Mistrzów Gry.
  • W przypadku negatywnej decyzji w sprawie podania, nic nie stoi na przeszkodzie by po jakimś czasie spróbować jeszcze raz. Celowo nie jest podany zakres, gdyż chcemy by to Gracz poczuł sam, że jest gotowy.
post #2
1. Jak bardzo znasz mechanikę forum: Jako gracz będący już od naprawdę długiego czasu (Zaczynałem jak jeszcze grał Loki) uważam, że sama mechanika nie sprawia mi większych problemów. Doskonale znam zasady gry, a wiedzę aktualizuję na bieżąco.
2. Czy masz doświadczenie z podobną mechaniką jaka obowiązuje na MGW: Grałem na paru innych forach jak NCW, SNM i kilku innych których nazw już nie pamiętam. Mechanika była bardzo podobna i nie sprawiała mi na żadnym z nich problemów.
3. Jak wygląda u Ciebie kwestia z fabułą forum: Obecna warstwa fabularna jest jak najbardziej zrozumiała. Nie ma się do czego przyczepić, a przynajmniej z mojej strony.
4. Odnośniki do przeprowadzonych misji testowych: Brak.
5. Czy myślisz, że dasz radę przeprowadzić większe wydarzenie, dla dużej liczby graczy: Byłbym w stanie przeprowadzić misję nawet dla kilku osób, lecz jeśli chodzi o eventy to nie jestem w stanie potwierdzić, gdyż nigdy nie było mi dane takowego poprowadzić, pomimo tego iż na innych forach bywałem mistrzem gry. Event rządzi się nieco innymi prawami, jest to wydarzenie w którym jednak kształtuje się ta główna fabuła całego uniwersum i na pewno na obecną chwilę raczej bym nie podołał.
post #3
Grasz na MGW od bardzo dawna, znasz mechanikę, dlatego też konto utworzone i witam w gronie Mistrzów Gry.
Odwiedzaj codziennie newsy oraz recepcję, by być na bieżąco z nowościami na MGW.
W dziale poradniki znajdziesz informacje odnośnie całej mechaniki panującej na forum.
Zapraszamy do korzystania z forumowego discorda, który w przyszłości zostanie połączony z czatem, by zachować stały kontakt z administracją i pozostałymi graczami.
post #4
1. Jak bardzo znasz mechanikę forum: Aktualnie jestem na bieżąco ze zmianami w mechanice. Tematy dokładnie przejrzałam, więc nie ma właściwie niczego, co sprawiałoby mi jakiekolwiek problemy
2. Czy masz doświadczenie z podobną mechaniką jaka obowiązuje na MGW: Grałam na NCW, starym MGW, SNM, a także SW i właściwie nie mam problemów. Ostatnie mechanicznie stoi na wyższym poziomie, a spokojnie jestem w stanie się odnaleźć. Dodatkowo na pierwszej odsłonie MGW prowadziłam misje, podobnie jak na NCW.
3. Jak wygląda u Ciebie kwestia z fabułą forum: Pomysłów mam dużo i chętnie wdrożyłabym je w życie. Wszystko co się dzieje, czytam na bieżąco, zwłaszcza to co wychodzi spod palców EM. Z fabułą Fairy Tail również jestem zapoznana z racji na oglądanie anime o tym tytule (aktualnie trzeci sezon).
4. Odnośniki do przeprowadzonych misji testowych: Brak, wszakże pierwsza odsłona jest już w archiwum
5. Czy myślisz, że dasz radę przeprowadzić większe wydarzenie, dla dużej liczby graczy: To zależy. Mini-event z wiedzą jak dopracować przeciwników nie będzie problemem, natomiast jeśli chodzi o taki już w pełnej krasie, to zwyczajnie wolałabym nie prowadzić. Nie dlatego, że nie dam rady, lecz z racji, iż to dużo pracy i analizy ruchów graczy. Wolałabym takie kwestie zostawić naszym administratorom, a sama prowadzić mniejsze wątki, które będą mogły eskalować.
[Image: ZQbzz85.png]

KP || Głos
post #5
Nie mam wyboru, bo tak naprawdę to Senki pociąga za wszystkie sznurki.
Odwiedzaj codziennie newsy oraz recepcję, by być na bieżąco z nowościami na MGW.
W dziale poradniki znajdziesz informacje odnośnie całej mechaniki panującej na forum.
Zapraszamy do korzystania z forumowego discorda, który w przyszłości zostanie połączony z czatem, by zachować stały kontakt z administracją i pozostałymi graczami.
post #6
1. Jak bardzo znasz mechanikę forum
W sumie to ją tworzyłem. Znam wszystkie jej najważniejsze zagadnienia, wiele luk i obejść. Znam poradniki na wskroś. Niewiele raczej może mnie na tym podłożu zaskoczyć.
2. Czy masz doświadczenie z podobną mechaniką jaka obowiązuje na MGW
Wcale nie tak, że taka sama była na NCW, gdzie też adminowałem. Mechanika MGW wcale nie jest aż tak rozbudowana i skomplikowana. Powiedziałbym, że należy do grona mało-średnio rozwiniętych, ale za to przyjemnych i to właśnie się głównie liczy. To pytanie można zadawać osobom, które przychodzą z SLów, nie z RPGów.
3. Jak wygląda u Ciebie kwestia z fabułą forum
Mogę porozwijać wątki poboczne lub wątki alternatywne do głównego, które będą miały główny na nią wpływ. To raczej nic skomplikowanego. Fabuły, albo raczej planów jako tako nie znam, bo mnie dłuższy czas nie było. Choć raczej nie jest to coś, czego nie dałoby się przystosować w jeden dzień.
4. Odnośniki do przeprowadzonych misji testowych
Przeprowadziłem pierdyliard misji i eventów na MGW. Wszystkie są już w archiwum, ale mogę zdobyć rekomendacje. Opcjonalnie trzeba byłoby je wykopać.
5. Czy myślisz, że dasz radę przeprowadzić większe wydarzenie, dla dużej liczby graczy.
[Image: kMa2MHk.png]
post #7
Strażnik przyznany, w Twoim przypadku to w sumie była kwestia czasu :-)
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Forum Jump: